NOS SportAangepast

Manchester City betaalt het best

Het zal nauwelijks tot verbazing leiden, maar 's werelds best betalende sportclubs moeten gezocht worden in het basketbal, honkbal en voetbal, zo leert een door het Amerikaanse Sportingintelligence gepubliceerde lijst.

Wel opmerkelijk is wellicht dat Manchester City de kroon spant als het om gemiddelde jaarsalarissen gaat. Mede - of eigenlijk vooral - dankzij de inbreng van de Abu Dhabi United Group, dat in 2008 een meerderheidsbelang verkreeg, zijn bij The Citizens de geldstromen de afgelopen jaren flink toegenomen. De voetballers bij Manchester City toucheren gemiddeld 6,5 miljoen euro de man per jaar.

De Engelse Premier League-club troeft daarmee de grootverdieners van de New York Yankees en LA Dodgers net. De honkballers in New York verdienen gemiddeld 6,4 euro per jaar, hun collega's in Los Angeles komen uit op 6,2 miljoen.

De topvijf wordt volgemaakt door de Spaanse voetbalgrootmachten Real Madrid en Barcelona, die hun spelers gemiddeld 6,1 miljoen respectievelijk 5,9 miljoen betalen op jaarbasis.

Op plaats zes volgt dan pas de eerste NBA-ploeg: de basketballers van Brooklyn Nets zijn gemiddeld zo'n 5,4 miljoen euro waard volgens de clubleiding.

Toch blijft in de breedte de NBA het lucratiefst van alle sportcompetities. In het seizoen 2013-2014 ontvingen de 441 spelers in de Amerikaanse profcompetitie gemiddeld 3,6 miljoen euro per jaar. De Premier League is met een gemiddeld jaarsalaris van 2,75 miljoen euro de best betalende voetbalcompetitie.

Toptien van clubs op basis van gemiddelde jaarsalarissen:

1. Manchester City (Premier League) 6,5 miljoen euro

2. New York Yankees (MLB) 6,4 miljoen euro

3. LA Dodgers (MLB) 6,2 miljoen euro

4. Real Madrid (Primera División) 6,1 miljoen euro

5. Barcelona (Primera División) 5,9 miljoen euro

6. Brooklyn Nets (NBA) 5,4 miljoen euro

7. Bayern München (Bundesliga) 5,3 miljoen euro

8. Manchester United (Premier League) 5,2 miljoen euro

9. Chicago Bulls (NBA) 4,8 miljoen euro

10. Chelsea (Premier League) 4,8 miljoen euro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl