NOS NieuwsAangepast

Weer webcamsekszaak aan het licht

Een 35-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tientallen minderjarige meisjes heeft aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen voor een webcam. Onder de slachtoffers zijn meisjes uit Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, zegt het OM.

De verdachte werd medio januari opgepakt in de regio Tilburg, maar de zaak is nu pas bekendgemaakt. Vandaag is zijn voorlopige hechtenis met drie maanden verlengd.

Geen fysiek misbruik

De man zou de meisjes via internet hebben benaderd en hen hebben verleid tot seksuele handelingen achter hun computer. Er zijn geen aanwijzingen dat hij zijn slachtoffers ook fysiek heeft misbruikt.

Nog niet duidelijk is hoeveel slachtoffers er precies zijn, maar het OM zegt dat het er vermoedelijk tientallen zijn. Het onderzoek richt zich nu op het identificeren en informeren van slachtoffers.

Chantage

De verdachte heeft vermoedelijk ook volwassen mannen in het buitenland opgelicht, zegt het OM. Hij deed zich op internet voor als een minderjarige jongen en zette de mannen aan tot seksuele handelingen voor een webcam. Vervolgens zou hij de mannen hebben gechanteerd met het dreigement naar de politie te stappen.

De zaak dient bij de rechtbank in Amsterdam, net als een soortgelijke zaak die eerder dit jaar aan het licht kwam. Daarbij gaat het om een Amsterdammer van 40 die mogelijk honderden slachtoffers heeft gemaakt. Ook hij zou geen fysiek contact met de meisjes hebben gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl