NOS NieuwsAangepast

Zoekactie naar meisjes Nigeria

Het Nigeriaanse leger houdt een grote zoekactie naar zeker honderd tienermeisjes. Die zijn gisteren in het noordoosten van het land ontvoerd.

De luchtmacht, landmacht, politie en vrijwilligers doen aan de zoekactie mee. Aangenomen wordt dat de meisjes zijn meegenomen door de islamitische terreurgroep Boko Haram.

De groepering heeft vaker meisjes ontvoerd. Ze worden vooral gebruikt als seksslaaf.

Vrachtwagens

Gewapende mannen vielen gisteren een school aan in Chibok. De tienermeisjes lagen op dat moment te slapen. Ze werden meegenomen naar buiten en op vrachtwagens geladen.

Zo'n tien tot vijftien kinderen konden ontsnappen. Ze zeggen dat ze zich verstopten in de bosjes en pas tevoorschijn zijn gekomen toen de zon opkwam.

Volgens de politie werd de school door zo'n vijftig militairen bewaakt, maar werden die door de strijders overmeesterd. Bewoners zeggen dat er aan de aanval een aantal explosies voorafging. Vervolgens gingen de strijders het schoolterrein op en begonnen te schieten.

Boko Haram

In eerste instantie waren er berichten dat er 200 meisjes waren ontvoerd. Later werd dat aantal door de autoriteiten teruggebracht naar zeker honderd.

Boko Haram is een streng-islamitische groepering die in Nigeria geregeld aanslagen pleegt en aanvallen uitvoert. Maandag was er een grote aanslag in de hoofdstad Abuja. Daarbij kwamen meer dan zeventig mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl