NOS NieuwsAangepast

Kans op overlevenden Korea slinkt

Voor de westkust van Zuid-Korea wordt nog altijd massaal gezocht naar overlevenden van de scheepsramp. De reddingsoperatie is al uren bezig, maar er worden nog altijd bijna 300 opvarenden vermist. Ook een Amerikaans marineschip helpt mee.

Aan boord van het schip waren 459 mensen, vooral scholieren en hun docenten. Er zijn vier doden, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Gevreesd wordt dat velen vast kwamen te zitten op het schip. Dat liep rond negen uur 's ochtends lokale tijd vast; mogelijk voer het tegen een rif maar dat is nog niet bevestigd. Het vaartuig kantelde snel en binnen enkele uren was het schip grotendeels onder water verdwenen.

Bij de school van de leerlingen, vlak bij Seoul, hebben familieleden van de vermisten zich verzameld. Andere zijn op weg naar het eiland Jindo, waar de overlevenden naartoe worden gebracht.

Onderkoeld

Zo'n honderd schepen en achttien helikopters proberen mensen te redden. Ook zijn er duikers ingezet.

De kans dat er nog overlevenden worden gevonden wordt steeds kleiner omdat het water ijskoud is. Binnen anderhalf uur zouden drenkelingen al onderkoeld kunnen raken.

De oorzaak van de scheepsramp is nog niet duidelijk. De autoriteiten zeggen dat alle aandacht voorlopig uitgaat naar de reddingsoperatie. De veerboot, die drie uur voor hij vastliep was vertrokken uit de havenstad Incheon, is 146 meter lang en er kunnen maximaal 921 mensen, 180 auto's en 152 containers aan boord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl