NOS VoetbalAangepast

Robben wil accent op defensie

Arjen Robben meent dat het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilië het accent moet leggen op de verdediging. De aanvaller van Bayern München zit met enige regelmaat met bondscoach Louis van Gaal aan de telefoon om te praten over de gewenste tactiek voor Oranje.

"We spelen op het WK tegen toplanden. Als je kijkt naar de individuen, dan gaan we het niet winnen. Andere landen hebben betere individuele spelers", zegt Robben, die in Wesley Sneijder een uitzondering ziet. "Daarom moeten we vooral defensief heel sterk zijn."

"Niet overspeeld worden"

Moet de punt naar voren of naar achteren op het middenveld? Twee of drie spitsen? Robben houdt alle opties open: "Onze organisatie moet goed zijn, we moeten stabiliteit hebben. Voorin kunnen we het verschil maken, maar we moeten altijd grip blijven houden. We mogen niet overspeeld worden. De oefenwedstrijd tegen Frankrijk was wat dat betreft een heel goede les."

Maar eerst hoopt Robben in de komende weken naast de Duitse landstitel ook de Duitse beker en de Champions League te winnen. "Ik zit natuurlijk hier in München en de bondscoach wil onze voorbereiding niet verstoren. Het WK komt pas als het seizoen voorbij is. Maar je denkt er over na."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl