Pauw & Witteman stopt na 8 jaar

Jeroen Pauw voorspelde op Twitter al dat er omroepnieuws aankwam»
Jeroen Pauw voorspelde op Twitter al dat er omroepnieuws aankwam Twitter/Pauw & Witteman

Het talkshowprogramma Pauw & Witteman stopt aan het eind van dit seizoen. Dat heeft de VARA bekendgemaakt.

Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Pauw vindt het jammer dat de samenwerking tot een eind komt.

"Ik denk met veel plezier en warmte terug aan al die jaren van intensieve samenwerking met Paul Witteman, met wie ik naast eerdere programma's zoals NOVA-Politiek en De Woestijnruiters de laatste acht jaar Pauw & Witteman maakte", zegt Jeroen Pauw.

Paul Witteman zal nieuwe programma's gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap. "Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws", zegt Witteman.

Spraakmakend

De afgelopen jaren heeft Pauw & Witteman spraakmakende momenten opgeleverd. In 2008 gooide Joran van der Sloot kort na de uitzending een glas wijn in het gezicht van misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Ook het moment in 2011 waarop staatssecretaris Bleker een briefje aan de jonge Angolese asielzoeker Mauro gaf tijdens het programma, is nog vaak herhaald in andere programma's. Op het briefje stond een uitnodiging voor de voetbalwedstrijd FC Twente - PSV.

"Wir haben es nicht gewusst"

Kardinaal Simonis verklaarde in het programma dat de leiding van de Rooms-Katholieke Kerk in de jaren vijftig, zestig en zeventig niet op de hoogte was van het misbruik van kinderen door geestelijken. "Wir haben es nicht gewusst", zei kardinaal Simonis in het tv-programma. De uitspraak, die na de oorlog vaak over de Jodenvervolging werd gedaan, kwam hem op zware kritiek te staan.

Dit jaar stelde een groep inwoners van Leiden een ultimatum aan de Leidse burgemeester Lenferink in Pauw en Witteman vanwege de zwemleraar Benno L. Een bewoner zei dat als Lenferink Benno L. Leiden niet uit zou zetten, hij er op hun manier uit zou worden gezet.

De laatste aflevering van Pauw & Witteman is te zien op vrijdag 23 mei.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio