NOS VoetbalAangepast

Beker laatste strohalm voor Barça

Woensdagavond (21.30 uur) staan ze tegenover elkaar. Alweer, maar nu op neutraal terrein in Valencia. Daar ontmoeten FC Barcelona en Real Madrid elkaar in de finale van de Copa del Rey. Natuurlijk, alleen al de aanblik van het shirt van de tegenstander haalt het gif in de spelers naar boven, maar voor zowel Barcelona als Real Madrid gaat het woensdagavond om nog meer.

Eerherstel

Voor FC Barcelona draait de bekerfinale vooral om eerherstel. Door de teleurstellende resultaten van de laatste weken in de Primera División en de uitschakeling in de Champions League is de Copa del Rey de laatste kans voor Barça om dit seizoen nog een prijs te pakken. Voor Real Madrid is de bekerfinale stap één in het streven de aartsrivaal dit seizoen op drie fronten af te troeven. Na de Spaanse beker wil Real ook de landstitel en de Champions League voor zich opeisen.

Natuurlijk, Barcelona is nog niet uitgeschakeld voor de landstitel. Maar niemand gelooft dat Messi en consorten in deze vorm de achterstand van vier punten op koploper Atlético Madrid nog kunnen inlopen. Als Barcelona dan ook nog eens de bekerfinale zou verliezen, dan is het eerste seizoen van trainer Gerardo Martino uitgelopen op een fiasco. In Catalonië zijn de media er zelfs al van overtuigd dat Martino het veld moet ruimen, ongeacht de afloop van de competitie en de bekerfinale.

Spaarzame hoogtepunten

Feit is dat het weinig sprankelend is wat Barcelona dit seizoen laat zien. De fantastische 4-3 overwinning van drie weken geleden bij Real Madrid was één van de (te) spaarzame hoogtepunten. De uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid weegt zwaarder, om van de recente nederlagen tegen de middenmoters Granada en Valladolid nog maar te zwijgen.

De hoop van Barcelona is daarom gevestigd op de bekerfinale waarin in elk geval één prijs van de grote aartsrivaal kan worden afgesnoept. En uiteraard put Barcelona hoop uit het feit dat op de slotdag van de competitie Atlético Madrid de tegenstander is.

Geen Ronaldo

De grote vraag bij Real Madrid voorafgaand aan de bekerfinale, is hoe de afwezigheid van Cristiano Ronaldo wordt opgevangen. De Portugese superster heeft een hamstringblessure, maar kan volgende week in de halve finale van de Champions League (tegen Bayern München) waarschijnlijk wel weer gewoon meedoen.

Real kan de twee competitienederlagen tegen Barcelona van dit seizoen in één keer goedmaken door de beker te pakken. Maar in Madrid zal vooral een heel lange neus naar Barcelona worden getrokken als dan ook nog eens de landstitel en de Champions League worden gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl