NOS NieuwsAangepast

Cel voor groepsverkrachting meisje

De rechtbank in Zwolle heeft vijf verdachten veroordeeld voor de groepsverkrachting van een minderjarig meisje. Het meisje van 15 werd in september vorig jaar in een huis in Zwolle door een groep mannen en jongens misbruikt.

Drie meerderjarige en twee minderjarige jongemannen van 17 tot 20 jaar zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen en jeugddetentie. Twee andere verdachten (van 18 en 21 jaar) zijn vrijgesproken.

Huis van oma

In het huis van de oma van één van de veroordeelden hebben de mannen seks gehad met het meisje. Volgens de rechtbank staat vast dat zij door vier mannen is verkracht. In één geval is dat niet duidelijk; deze 18-jarige man is wel veroordeeld voor ontucht.

Tegen de twee vrijgesproken mannen was niet genoeg bewijs.

Volgens de rechtbank was er sprake van dwang omdat het meisje in een slaapkamer in een voor haar onbekend huis werd overweldigd door de groep voor haar onbekende mannen. Die waren allemaal ouder dan zij en spraken tegen elkaar in een taal die zij niet verstond.

Straffen

Een jongen van 17 had een leidende rol. Hij krijgt 12 maanden jeugddetentie, de andere 17-jarige jongen 9 maanden. De drie meerderjarige mannen van 18 en 20 krijgen celstraffen van 6 en 16 maanden.

Daarnaast moeten vier mannen elk een schadevergoeding betalen van 4000 euro, de vijfde moet 500 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl