"Phelps redelijk snel weer fit"

Johan Kenkhuis kijkt, net als veel zwemvolgers, niet verbaasd op van de rentree van Michael Phelps. De zwemanalyticus van de NOS hoopt wel dat Phelps om de juiste redenen weer het bad induikt.

"Het is goed van hem als hij terugkeert omdat hij het spelletje heeft gemist. Phelps moet het niet doen omdat hij niet heeft kunnen vinden wat hij anders in zijn leven zou moeten doen", aldus Kenkhuis, die uitgaat van het eerste.

"Ik heb hem namelijk altijd gezien als iemand die het liefst alleen in het water was. Hij was onwennig tijdens interviews of zelfs maar een gewoon praatje. Op de kant is hij niet in zijn element. Wat dat betreft is het niet gek dat hij nu tot de conclusie is gekomen dat hij er snel weer in wil duiken."

Om de medailles

Kenkhuis verwacht dat de 28-jarige zwemmer al snel weer op hoog niveau zwemt. "Phelps heeft nog geen twee jaar aan de kant gestaan en heeft echt niet alleen maar lopen feesten, eten en zuipen. Ik denk dat hij redelijk snel weer fit is. Hij heeft natuurlijk een uitzonderlijk talent, dus ik denk dat Phelps snel weer om de medailles strijdt."

Met achttien gouden medailles is de Amerikaan de meest succesvolle olympiër ooit, maar Kenkhuis verwacht niet dat Phelps nog eens voor een hele reeks aan eremetaal gaat.

"Ik denk dat hij veel afstanden zal laten schieten, vooral de zware nummers. De geruchten gaan dat hij zich meer zal richten op de 100 meter nummers. Volgens mij zelfs de 100 meter vrij."

"Dat wordt een heel interessante, want dat is het sterkste veld. Het zal heel moeilijk worden om een medaille te halen op het koningsnummer. Phelps zal zich er dan volledig op moeten toeleggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl