NOS NieuwsAangepast

Eis: voorwaardelijke straf chirurg

Tegen maagchirurg Nick R. die maagverkleiningen uitvoerde in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, eist het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

R. staat terecht omdat hij na een operatie wondgaas in het lichaam van de patiënt had achtergelaten. De vrouw werd er doodziek van.

17 aangiftes

De chirurg voerde tussen 2006 en 2009 maagverkleiningen uit in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Tegen R. waren in totaal 17 aangiftes gedaan.

In zes gevallen ging het om nabestaanden van patiënten die zijn overleden. Elf mensen zeiden dat ze ernstig letsel hebben overgehouden aan hun maagverkleining. Op één na zijn alle klachten door het OM geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Duitsland

Chirurg Nick R. werd in 2009 ontslagen door het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dat hield hem verantwoordelijk voor de dood van zes patiënten die een maagverkleiningsoperatie hadden ondergaan. R. raakte zijn vergunning kwijt, maar bleek later toch weer in Duitsland te werken.

Het Scheper Ziekenhuis wordt niet vervolgd. Dat heeft de afgelopen jaren aansprakelijkheid erkend en geld uitgekeerd aan slachtoffers en nabestaanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl