NOS NieuwsAangepast

Aanklager klaar met Pistorius

De openbaar aanklager in het proces tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is klaar met zijn kruisverhoor. Het verhoor heeft vijf dagen geduurd.

Volgens aanklager Gerrie Nel heeft Pistorius zijn vriendin vorig jaar opzettelijk doodgeschoten na een ruzie. De atleet ontkent dat en zegt dat hij zijn vriendin voor een inbreker aanzag en haar per ongeluk doodschoot.

Nel gebruikte agressieve ondervragingsmethodes tijdens zijn kruisverhoor. Zo dwong hij Pistorius om te kijken naar een foto van het bebloede hoofd van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Daarop brak de Zuid-Afrikaanse sporter in tranen uit.

Averij

Pistorius werd verder ondervraagd over wat er zich die avond van Valentijnsdag in zijn huis afspeelde. Door de vasthoudende techniek van Nel sprak Pistorius enkele malen zijn eerdere verklaringen tegen.

Correspondent Bram Vermeulen: "Dat verhoor is nu afgerond, maar ik denk dat Pistorius de afgelopen weken zeer veel averij heeft opgelopen".

De rechtszaak is nog niet afgelopen. De komende tijd komen getuigen aan het woord die zijn opgeroepen door Pistorius' advocaat. "En die getuigen moeten aantonen dat hij een zeer liefhebbende relatie had met Reeva Steenkamp en dat er geen sprake was van ruzie", zegt Vermeulen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl