NOS NieuwsAangepast

Berlusconi moet bejaarden helpen

Een rechtbank in Milaan heeft bepaald dat oud-premier Berlusconi een taakstraf moet doen. Berlusconi was al voor belastingfraude veroordeeld, maar de rechter moest nog bepalen of hij huisarrest krijgt of een taakstraf.

Berlusconi moet voor de periode van een jaar een halve dag per week helpen in een verzorgingshuis voor bejaarden. Hij mag niet deelnemen aan de komende Europese verkiezingen. Berlusconi is nog altijd de leider van de partij Forza Italia.

Berlusconi zei vorige week dat hij een taakstraf wil en geen huisarrest. Hij stelde voor om te gaan werken met gehandicapten. Hij denkt dat hij gehandicapten goed kan motiveren.

TV-rechten

De 78-jarige werd in augustus veroordeeld. De zaak draait om tv-rechten die hij in de jaren negentig met zijn bedrijf Mediaset wist te verwerven.

Berlusconi werd in een andere zaak vorig jaar juni veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarige en voor machtsmisbruik. De rechter bepaalde toen dat hij nooit meer een politiek ambt mag bekleden. Berlusconi is in beroep gegaan tegen dat vonnis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl