NOS SportAangepast

"Rio wordt uitdagender dan Londen"

Zijn laatste wedstrijd was in Santander, in oktober 2013. Sindsdien vertoefde Dorian van Rijsselberghe vooral in het buitenland. Op Texel denkt hij alweer vooruit. Aan Rio 2016.

Hij bracht het afgelopen halfjaar door op twee verschillende continenten. "Tweeënhalve maand in Nieuw-Zeeland en daarvoor nog een maand of tweeeneenhalf in Los Angeles." Afgelopen weekeinde was hij weer even drie dagen terug op Texel, bij zijn ouders. "Het is fijn om weer thuis te zijn. Even ontspannen, even alles achterlaten. Weer even gronden."

Voordat een wereldbekerwedstrijd wacht in Frankrijk, dacht hij alvast vooruit aan de volgende Spelen. In Rio de Janeiro, 2016.

"Uitdagender dan Londen"

"Surfen in Brazilië is anders dan in Engeland. Rio wordt veel minder wind en veel meer stroming. Veel uitdagender om daar te gaan varen." Ten opzichte van Londen wordt het zwaarder.

"Het wordt veel fysieker, nog meer pompen, nog meer afzien. De klassieke roeibeweging met het zeil. Ik moet nóg fitter worden. Nog dunner, nog fitter. Ik mag niet boven de 76, 78 kilogram zitten. Want hoe zwaarder je bent, hoe verder die plank naar beneden gaat", weet de 25-jarige Noord-Hollander.

Voor het komende windsurfseizoen heeft hij twee doelen: kwalificatie voor de Spelen op de WK in Santander (8-21 september) en de nationale selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl