NOS VoetbalAangepast

Koeman had assistent willen zijn

Een opmerkelijke ommekeer van Ronald Koeman. De trainer van Feyenoord had -in tegenstelling tot wat hij eerder zei- toch als assistent onder bondscoach Guus Hiddink willen werken. Hij voelde zich niet te groot voor die functie, maar bedankte voor de eer omdat hij zich niet kon vinden in de manier waarop alles liep. Dat zegt Koeman in een interview met Voetbal International.

"Ik weet het nog steeds niet", zegt Koeman over de vreemde gang van zaken. "Zodra ik Guus tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer. Wist hij er niet van dat Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal van de KNVB) mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat ik twee jaar onder hem kon werken om het daarna zelf te doen? Of was hij wel op de hoogte en waarom belde hij me dan zelf niet?"

Opmerkelijk

De uitspraken van Koeman zijn opmerkelijk. Want op een persconferentie in december liet Koeman nog weten dat hij wel gebeld was door Hiddink. Op diezelfde persconferentie zei Koeman dat hij het voorstel van de KNVB om twee jaar onder Hiddink te werken "ongepast" vond. "Ik heb het in '98 samen met Hiddink gedaan en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor, maar ik voel mezelf nu wel capabel genoeg om het alleen te doen", zei Koeman destijds. "Voor mij is een samenwerking geen enkele optie."

In VI komt Koeman nu blijkbaar terug op die woorden. Een goed gesprek was misschien wel de oplossing geweest: "Als Guus mij een beeld zou hebben geschetst waarin ik goed kan functioneren. Wat maakt mij het nou uit wie de persconferentie doet? Sterker: ik zou zo prima kunnen werken met het type coach dat Guus is. Voel ik me absoluut niet te groot voor. Ik had het best wel gewild."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl