NOS NieuwsAangepast

Contactloos betalen ING van start

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag met hun betaalpas contactloos betalen. Bij geschikte betaalautomaten hoeven ze hun pas dan niet meer in de gleuf te steken, maar hem alleen vlak bij de automaat te houden. Voor betalingen tot en met 25 euro hoeft geen pincode ingetoetst te worden.

Alleen passen die sinds juni 2013 zijn uitgegeven zijn geschikt voor contactloos betalen. ING zegt sindsdien ruim vier miljoen nieuwe passen te hebben verspreid, waardoor meer dan de helft van de klanten nu contactloos kan betalen.

Veilig

Om de veiligheid te waarborgen moet voor betalingen boven de 25 euro wel een pincode ingetoetst. Ook als kleinere betalingen bij elkaar opgeteld boven de 50 euro uitkomen, moet weer pincode worden ingetoetst.

Meer dan 30.000 betaalautomaten zijn inmiddels geschikt voor contactloos betalen, onder meer de winkels op NS-stations.

Meer banken

ABN Amro heeft ook al passen waarmee je contactloos kunt betalen, maar op een meer beperkte schaal. Bij die bank hebben nu zo'n half miljoen van de 4,5 miljoen klanten een geschikte pas.

De Rabobank gaat geen passen invoeren met een chip voor contactloos betalen, maar zet in op betalingen via de smartphone. Afrekenen met je smartphone is sinds vorige maand in een aantal winkels mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl