NOS NieuwsAangepast

Compensatie Alphen: 454.000 euro

Slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn krijgen een schadevergoeding. Verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden keert in totaal 454.000 euro uit.

De slachtoffers krijgen vandaag een brief van Nationale-Nederlanden. Bij deze verzekeringsmaatschappij had Tristan van der Vlis een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

"Het geld van Nationale-Nederlanden is bedoeld voor geleden en nog te lijden schade", zei letselschadejurist Kadir in het NOS Radio 1 Journaal. Hij staat slachtoffers en nabestaanden van het drama in Alphen aan den Rijn bij.

Vereffenaar

Van der Vlis schoot drie jaar geleden zes mensen dood in winkelcentrum Ridderhof. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Tijdens een hoorzitting, vanmiddag, wordt bij de rechtbank een zogenoemde vereffenaar aangesteld. Deze vereffenaar zal de schadevergoeding verdelen onder de mensen die in aanmerking komen. Hierbij kan het gaan om materiële schade en om smartengeld.

"Het geld wordt uitgekeerd aan mensen die bijvoorbeeld schokschade hebben opgelopen en aan mensen die gewond in het ziekenhuis hebben gelegen", zegt Kadir.

Volgens de letselschadejurist dekt de 454.000 euro niet alle schade. "Kennelijk stond er een limiet in de polis van Van der Vlis", zei Kadir.

Wapenvergunning

Een advocatenkantoor uit Amsterdam verdedigt de belangen van 84 slachtoffers. Zij hebben onder meer de Staat aangeklaagd omdat er fouten zouden zijn gemaakt bij het toekennen van de wapenvergunning aan Van der Vlis. Ook hebben ze bij Nationale-Nederlanden aangedrongen op het uitkeren van de schadevergoeding.

Ook andere mensen die recht denken te hebben op een schadevergoeding kunnen zich melden bij de verzekeraar. Er komen onder meer advertenties om de mensen te wijzen op de mogelijkheid om zich te aan te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl