Juventus wint bij Udinese

In de Serie A heeft koploper Juventus maandagavond een 2-0 overwinning geboekt bij nummer veertien Udinese.

In de eerste helft opende Sebastian Giovinco de score met een bekeken schot en maakte topschutter Fernando Llorente de 2-0 nadat hij de bal na een hoekschop uit de kluts voor zijn voeten had gekregen.

In de tweede helft duurde het overwicht van Juventus voort. Uitblinker Giovinco was dicht bij zijn tweede treffer; na twee spelers het bos in te hebben gestuurd trof hij de paal. Pas in de slotfase kreeg Udinese zijn eerste kansen. In de extra tijd was invaller Luis Muriel het dichtst bij succes, maar ook zijn inzet belandde tegen de paal.

AS Roma op acht punten

Nummer twee AS Roma had zaterdag thuis Atalanta met 3-0 geklopt. Het evenaarde met zijn 24ste zege van het seizoen het clubrecord uit 2007-2008 en 2009-2010.

Roma kan als enige Juventus nog van zijn 30ste landstitel afhouden. De achterstand bedraagt acht punten met nog vijf wedstrijden te spelen, waaronder AS Roma-Juventus op 9 mei.