NOS SportAangepast

Fognini komt toch weer bovendrijven

Fabio Fognini heeft op karakteristieke wijze de tweede ronde van het Masters Series-toernooi van Monte Carlo bereikt. De grillige Italiaan, als tiende geplaatst, leek er tegen de Portugees Joao Sousa met de pet naar te gooien, maar won toch met 5-7, 7-5, 6-4.

Fognini was vorige week nog de held van zijn land toen hij in Napoli Andy Murray versloeg in het gewonnen Davis Cup-duel met Groot-Brittannië. Er wordt mede daarom ook wat van hem verwacht dit gravelseizoen.

Geen touw aan vast te knopen

Maar zoals vaker was aan het spel van Fognini geen touw vast te knopen. In de eerste set stond hij 5-3 voor toen hij opeens zestien van de volgende achttien punten verloor. Hij leek daarna het bijltje er bij neer te gooien (net als hij deed met zijn racket), maar leefde toch weer op.

Toen hij in de tweede set bij een 5-2, 30-0 achterstand twee punten verwijderd was van uitschakeling, schakelde Fognini een tandje bij en sleepte een derde set uit het vuur. Daarin plaatste hij op 2-2 de beslissende break.

Haase en Sijsling

Op de tweede dag van het toernooi komen verder geen echte toppers in actie. Robin Haase en Igor Sijsling werden zondag al uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl