NOS VoetbalAangepast

Gerbrands na dit seizoen weg bij AZ

Toon Gerbrands vertrekt na dit seizoen na twaalf jaar als algemeen directeur van AZ. Niets kan de 56-jarige voormalig volleybalcoach nu beletten om Tiny Sanders op te volgen bij PSV, waar hij hoog op het verlanglijstje staat.

Gerbrands' hoogtepunt bij AZ was ongetwijfeld de landstitel in 2009, maar hij oogstte vooral lof voor de manier waarop hij de club door een moeilijke periode loodste en weer gezond maakte na het faillissement van de DSB Bank van toenmalig voorzitter Dirk Scheringa.

Ook verhuisde AZ in de jaren met Gerbrands naar een nieuw stadion, werden de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen en behaalde de club negen maal Europees voetbal. Gerbrands blijft tot 1 september bij AZ. Hij wikkelt de lopende zaken af, waaronder de komst van een nieuw trainingscomplex.

Moeilijke beslissing

Gerbrands is toe aan een nieuwe uitdaging en een volgende stap in zijn carrière. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij AZ en ben de club dankbaar voor de geboden kans om me te ontwikkelen als directeur in de voetbalwereld", aldus Gerbrands.

"Met een trots gevoel vertrek ik bij AZ en dat woord gebruik ik bijna nooit in mijn leven. Trots is iets wat boven je verwachtingen uitstijgt en toen ik hier ooit begon, stonden we 15e en als je nu ziet wat er in al die jaren gepresteerd is, is dat heel mooi. Dus het woord trots gebruik ik nu wel voor een keer."

Nog geen aanbieding PSV

Over een overstap naar PSV laat Gerbrands zich niet uit. "Ik heb nog geen aanbiedingen op zak en ik heb ook nog geen idee wat de volgende stap in mijn carrière zal zijn. Voor mijn gevoel kan ik meerdere kanten op. Daar ga ik de komende tijd over nadenken."

AZ gaat nu op zoek naar een opvolger. "Voor alle belangrijke posities in de organisatie heeft AZ profielen opgesteld. Hiermee gaan wij voortvarend aan de slag. Aangezien Toon nog tot 1 september beschikbaar is, hebben wij voldoende tijd om een opvolger te vinden", stelt René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl