NOS VoetbalAangepast

Goal Poulsen helpt Ajax aan record

De titel liep Ajax zondag vooralsnog mis, wel evenaarde de club een eigen eredivisierecord. Christian Poulsen werd tegen ADO Den Haag (3-2 winst) de twintigste Ajacied die dit seizoen scoorde in de competitie. In het seizoen 2004/2005 leverde Ajax ook al twintig doelpuntenmakers af.

Van de Ajax-spelers die dit eredivisieseizoen in actie kwamen, maakten - buiten de keepers - alleen Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen en Tobias Sana geen doelpunt. Davy Klaassen en Kolbeinn Sigthórsson voeren de lijst aan met tien goals.

Klaassen en Schöne

Tegen ADO scoorden naast Poulsen ook Klaassen en Thulani Serero. Voor Klaassen was het de dertiende goal waar hij dit eredivisieseizoen bij betrokken was: tien goals en drie assists. Alleen Lasse Schöne doet het beter bij Ajax met acht goals en acht assists.

De vier spelers die nog droog staan, kunnen de teller in de resterende twee duels naar 21 tillen en daarmee een nieuw record vestigen. Een debutant (Kenny Tete, Stanislav Lobotka en Elton Acolatse maken deel uit van de selectie) is ook een optie; bij Ajax willen die nog wel eens scoren in hun eerste wedstrijd.

Kampioen in Almelo?

Maar eerst zal Ajax de titel willen veiligstellen. Iets dat zondag niet lukte omdat Feyenoord met 2-0 won bij PSV. Over twee weken heeft Ajax een nieuwe kans bij Heracles Almelo. Het kan de eerste keer sinds 2002 worden dat de Amsterdammers op vreemde bodem kampioen worden.

Ajax staat met twee duels te gaan (Heracles uit en NEC thuis) zes punten voor op Feyenoord. De Rotterdammers kunnen alleen nog op doelsaldo kampioen worden, mits Ajax twee keer verliest en zij zelf twee keer winnen. Het doelsaldo is nu met 41-32 in het voordeel van Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl