NOS WielrennenAangepast

"Terpstra gaat de eeuwigheid in"

Naast de winst van Niki Terpstra zagen de buitenlandse media zondag bovenal een bizarre ontknoping in Parijs-Roubaix. "Maar als je het iemand gunt, is het Terpstra wel", verwoordde commentator Karl Vannieuwkerke bij Sporza de laatste ronde van de Nederlander op de befaamde wielerpiste.

"Een ereronde voor Niki. En met alle respect, dit is nog wat anders dan twee keer Dwars door Vlaanderen winnen. Dit is Parijs-Roubaix, dit is de eeuwigheid ingaan. Geschiedenis schrijven."

De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport noemt de overwinning "een verrassende triomf". De Franse krant L'Equipe knipoogt nog even naar de Ronde van Vlaanderen: "Terpstra neemt wraak voor Quick-Step".

"Hij keek niet meer om"

Het wielermedium Cyclingnews zag dat Terpstra profiteerde van het moment. "Omega Pharma - Quick-Step had ook Stybar en een moegestreden Boonen in de ontsnapping zitten en kon het zich daardoor veroorloven om een kaart uit te spelen."

"De Nederlandse baanspecialist en bovendien prima tijdrijder sprong van achteruit uit de groep met een aardige versnelling en hij sloeg al snel een gaatje. De andere renners aarzelden, met wind tegen, voor enkele cruciale seconden en Terpstra was weg. Hij pakte vijftien seconden en keek niet meer om."

Het Belgische Het Laatste Nieuws had het over een "Nederlandse hardrijder" die een tactische en dolle Parijs-Roubaix wint. "Hij was zeker niet de sterkste in koers, maar verzilverde wel fraai het numerieke overwicht van zijn ploeg in de finale."

Ook prominent in Nederlandse kranten

Terpstra kreeg maandagochtend ook een prominente plek in de Nederlandse kranten. Op de voorpagina's wordt groot uitgepakt met foto's van de eerste Nederlandse winnaar van een klassieker na dertien jaar.

"Eindelijk!", kopt het AD op de voorpagina. "Na 13 jaar winnen 'we' weer een echte klassieker." Op de voorpagina van AD Sportwereld spreekt de krant zijn waardering uit voor de renner. "Niki, wat knap!", staat er met grote letters afgedrukt.

Held in de hel

"Terpstra heerst op de kasseien", kopt De Telegraaf. "Held in de hel", is de kop op de voorpagina van het sportkatern. De Volkskrant heeft, naast een foto op de voorpagina, op pagina 3 van de krant een profiel over Terpstra geschreven. "Als Terpstra gaat, dan gaat hij ook."

Terpstra siert ook de voorpagina van Trouw met een foto met de trofee in zijn handen. "Niki Terpstra de sterkste in de Hel van het Noorden". Verderop in de krant staat: "Een einde aan 13 jaar droogte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl