NOS WielrennenAangepast

"Toen hij aanging, wist ik genoeg"

Sep Vanmarcke was een van de betere renners in Parijs-Roubaix. Hij versnelde enkele keren, maar kwam niet weg. "Ik ben ontgoocheld. Mijn benen waren dik in orde", zei de Belkin-kopman na afloop van de door Niki Terpsta gewonnen koers.

Vanmarcke: "Er had meer ingezeten, ik was een van de betere renners in koers. Ik kan mezelf echter niets verwijten. De tegenwind en het feit dat veel renners niet wilden of konden koersen, maakten het in de finale moeilijk om voor de winst te rijden. Toen Terpstra aanviel en vijftien meter pakte, wist ik genoeg."

Complimenten van Cancellara

Fabian Cancellara complimenteerde de winnende ploeg. "Omega Pharma - Quick-Step heeft de koers gemaakt. Ze winnen ook met Terpstra." De Zwitser anticipeerde tijdens de race. "De hele wereld verwacht van mij een demarrage, maar ik durfde een sprint met deze groep ook wel aan."

Cancellara was al met al niet ontevreden. Hij telde alweer zijn twaalfde podiumplaats in de klassiekers (Sanremo, Vlaanderen, Roubaix) en somde achtereenvolgens zijn resultaten van 2014 op: tweede in Sanremo, winnen in Vlaanderen en derde in Roubaix. "Qua resultaten is het ongelooflijk geweest. Mijn klassiekers zitten er nu op. Ik kijk nu uit naar een rustperiode met mijn familie."

Boonen teleurgesteld

Bij Tom Boonen, die als een van de eerste favorieten iets ondernam, overheerste in eerste instantie de teleurstelling. De Belg, die net als zijn landgenoot Roger De Vlaeminck vier keer Parijs-Roubiax won, had met een vijfde zege alleen het record kunnen hebben, maar hij kreeg vooral te maken met pech.

"Ik heb zowat van alles meegemaakt. Ik had vooraf nooit moeten zeggen dat ik hier nog nooit lek gereden had. In de finale heb ik niks dan misère gehad", aldus de foeterende Belg na afloop.

Boonen kwam weliswaar tijdens de koers op kop met onder anderen Thor Hushovd en Geraint Thomas, maar die ontsnapping strandde door een gebrekkige samenwerking. Boonen moest het alleen opknappen en daardoor konden de achtervolgers uiteindelijk weer aanhaken. Hij eindigde wel met een positieve noot. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben met de ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl