NOS SportAangepast

IJzersterk slot Luiten op Masters

Golfer Joost Luiten heeft zijn eerste optreden op de Masters in Augusta uitstekend afgesloten. De Bleiswijker voltooide zijn slotronde in 67 slagen (-5). Op deze editie van de Masters deed alleen Miguel Angel Jiménez (66 in de derde ronde) het nog beter. Luiten sloot daardoor zijn debuut op het meest prestigieuze golftoernooi ter wereld af met de 26ste plaats in het klassement. De Masters werd gewonnen door de Amerikaan Bubba Watson.

Zeven pars, twee birdies

Luiten was na zijn zeer matige derde dag (+5) teruggezakt naar de 50ste plaats, maar op de eerste negen holes toonde hij zondag weer degelijk spel met zeven pars en twee birdies. En die lijn trok hij vervolgens door op de tweede negen holes.

Met vier birdies op de laatste vijf holes speelde hij zich met een ronde van 67 naar de 26ste plaats.

Meer in gezeten?

Luiten keek daarom tevreden terug op zijn week in Augusta. "Het was vandaag een goede dag, ik speelde goed en ik maakte een paar goede putts voor birdies en de laatste vijf holes waren sterk."

"Gisteren heb ik op de greens veel te veel laten liggen. Te vaak vanuit moeilijke posities moeten putten. Dan loop je op Augusta achter de feiten aan."

Er had misschien meer in gezeten voor Luiten, maar zo wil hij zelf niet denken: "Overall denk ik dat ik niet ontevreden mag zijn over mijn eerste Masters. Het is gewoon een hele lastige en pittige baan. Als je dan top-30 weet te eindigen met een hele matige ronde dan doe je het niet verkeerd. Ik kijk absoluut uit naar de volgende keer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl