Feyenoord zegeviert bij PSV

Feyenoord heeft in de strijd om de tweede plaats prima zaken gedaan door in Eindhoven met 2-0 te winnen van PSV. De Rotterdammers, die bovendien het kampioensfeestje van Ajax met minstens twee weken uitstelden, boekten hun zesde zege op rij, terwijl de Brabanders hun derde achtereenvolgende nederlaag leden.

De thuisploeg had in de beginfase het beste van het spel, maar alleen Memphis Depay kon gevaarlijk worden. Na een kwartier trok Feyenoord de wedstrijd steeds meer naar zich toe en dat leverde kansjes op voor Graziano Pellè en Lex Immers.

Rake kopbal Mathijsen

Na een half uur kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Uit een vrije trap van Tonny Vilhena kopte Joris Mathijsen de bal langs Jeroen Zoet. Feyenoord had ook daarna de overhand en had op slag van rust de marge moeten verdubbelen. Pellè kreeg twee enorme kansen, maar miste bij de eerste de bal en schoot bij de tweede onhandig over.

Ook na rust was het spel van PSV onder de maat. De Eindhovenaren verloren te vaak de duels, speelden voorspelbaar en waren slordig in de passing.

Feyenoord speelde meer om te winnen en al snel was Immers dicht bij een goal. Pas na een uur werd doelman Erwin Mulder voor het eerst getest. Hij had echter een prima antwoord op de schoten van Depay en Oscar Hiljemark.

Prachtige pegel Janmaat

Aan de andere kant toonde keeper Zoet zijn klasse door Stefan de Vrij van scoren af te houden. Een kwartier voor tijd moest hij op de prachtige pegel van Daryl Janmaat echter het antwoord schuldig blijven, waardoor Feyenoord voor het eerst in tien jaar weer in de eredivisie won bij PSV.