NOS SportAangepast

Kromowidjojo vierde op 100 vrij

Ranomi Kromowidjojo is bij de Swim Cup in Eindhoven op de 100 meter vrije slag niet verder gekomen dan de vierde plaats. De regerend olympisch kampioene kwam tot een tijd van 53,69.

De Zweedse Sarah Sjöström, die Kromowidjojo ook al versloeg op de 50 meter vrij, won in 52,73. Femke Heemskerk werd tweede in 53,64.

"Het moet een stapje harder en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren", reageerde Kromowidjojo. "Maar dat 'échte' bewaar ik nog even voor andere wedstrijden."

Ook coach Christiaan Sloof hield alle vertrouwen in zijn pupil. "De Swim Cup is wel een wake-up call. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze er straks bij de EK weer staat."

EK-limiet Verschuren

Sebastiaan Verschuren zwom op de 400 meter vrije slag onder de limiet voor de EK van komende zomer in Berlijn. Hij eindigde in de finale in 3.49,80 als derde. De richttijd was 3.51,80.

Ferry Weertman bleef met 3.48,94, waarmee hij tweede werd achter de Serviër Velimir Stjepanovic (3.48,25), eveneens onder de limiet. Hij deed dit eerder ook al bij de Swim Cup in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl