Oranje Zwart grijpt tweede titel

De hockeyers van Oranje Zwart zijn voor de tweede keer in de clubhistorie Nederlands kampioen geworden. In de finale van de play-offs werd Bloemendaal (met veertien titels recordhouder) in Eindhoven met 3-2 geklopt. Zaterdag had OZ op 't Kopje al met dezelfde cijfers gewonnen.

De enige titel van Oranje Zwart dateerde van 2005, toen Bloemendaal in de finale werd verslagen. In de zes jaar daarvoor was OZ drie keer verliezend finalist. Vorig jaar werd voor de vierde keer een finale verloren; Rotterdam pakte toen de titel.

Tikje

De eerste kans in de return was voor Mink van der Weerden, maar Bloemendaal-keeper Jaap Stockmann redde prima bij diens strafcorner. Even later bracht Tom Boon de gasten op 0-1.

Na dat tikje nam Oranje Zwart het heft in handen en nog voor rust werd de achterstand dankzij Gabriel Dabanch en Jelle Galema omgebogen in een voorsprong. Beide malen stond Thomas Briels aan de basis van de goal.

Kort na rust leek Van der Weerden de wedstrijd in het slot te gooien met een vlammende backhand. Bloemendaal ging in het vervolg op zoek naar de aansluiting en verdiende enkele strafcorners. OZ-doelman Mark Jenniskens gaf echter geen krimp, tot twee minuten voor tijd, toen Boon raak pushte. Die treffer kwam voor Bloemendaal veel te laat.