NOS SportAangepast

Marathonploeg voor EK dijt uit

De Nederlandse marathonteams voor de EK deze zomer in Zürich zijn na de marathon van Rotterdam fors aangegroeid. De Atletiekunie kan inmiddels zes mannen en vier vrouwen uitzenden naar de titelstrijd in augustus.

Bij de mannen dook Khalid Choukoud ruim onder de limiet met zijn fraaie debuuttijd van 2.10.52. Michel Butter toonde vormbehoud door de halve marathon onder de 1.07 te lopen. De atleet uit Castricum liep de 42,195 kilometer niet uit, maar had speciale toestemming om zijn tijd over 21,1 kilometer te laten erkennen.

Koen Raymaekers en Nederlands kampioen Ronald Schröer waren al zeker van deelname in Zürich. Hugo van den Broek en Olfert Molenhuis voegden zich met hun tijden in Rotterdam ook bij het mannenteam voor de EK. De 37-jarige Van den Broek voldeed met een tijd van 2.15.31 aan de teamlimiet, Molenhuis deed met 2.17.49 hetzelfde.

Vrouwen

Bij de vrouwen vulden Ruth van der Meijden met haar 2.35.15 en Stefanie Bouma, die 2.37.54 noteerde, de ploeg aan. Miranda Boonstra en Andrea Deelstra waren al geplaatst. Hilda Kibet heeft ook de limiet gelopen, maar zij heeft al te kennen gegeven dat ze niet start in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl