Vijftiende titel dames Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch zijn voor de vijftiende keer in zeventien jaar kampioen geworden. Na de 4-2 zege in eigen huis konden de Brabantsen zich in Bilthoven een kleine nederlaag permitteren: 1-2.

SCHC was in de reguliere competitie met één punt voorsprong op Den Bosch als eerste geëindigd en had zich ten koste van Laren voor het eerst in de clubhistorie voor de finale van de play-offs geplaatst.

Den Bosch voor rust beter

Waar de ploeg uit Bilthoven zaterdag in de tweede helft heerste in Den Bosch, waren nu de Brabantsen de bovenliggende partij. Dat leverde voor rust kansen op voor Vera Vorstenbosch en Lidewij Welten, maar Inge Vermeulen toonde zich een prima sluitpost. SCHC kreeg vlak voor de pauze een kansje via Roos Drost.

Na rust leek Den Bosch de goede lijn door te trekken, maar uit het niets was het opeens 1-0: Claire Verhage scoorde met een fraaie tip-in na een dieptepass van Maike Stöckel. SCHC kreeg weer hoop en prompt was de wedstrijd meer in evenwicht.

Twaalf minuten voor tijd kwam Den Bosch langszij. Welten versierde handig een strafcorner en Maartje Paumen pushte raak. SCHC leek knock-out, maar met opnieuw een tip-in zorgde Verhage vier minuten voor tijd voor 2-1. De tijd voor de 3-1 bleek echter te kort voor SCHC en namens Den Bosch waren Welten en Marloes Keetels zelfs nog dicht bij de 2-2.

Ontlading groot bij Goderie

Groot was de ontlading bij Den Bosch. Vooral bij Maartje Goderie, die haar laatste competitieduel speelde. "Ik ben zo blij hiermee. Ik ben echt trots op dit team en deze club", glunderde de tweevoudig olympisch kampioene.

"Het was ontzettend spannend. Na de 2-1 merkte ik aan iedereen dat we in het veld aan het rekenen waren. Is het genoeg? Is het genoeg?"