NOS NieuwsAangepast

Hagenaars gratis naar museum

Het Gemeentemuseum in Den Haag is vandaag gratis toegankelijk. De actie is een bedankje aan de Hagenaars "voor de gastvrije ontvangst" van de deelnemers aan de nucleaire top op 24 en 25 maart.

De Hagenaars werden in de dagen en weken voor de top geconfronteerd met wegversperringen, parkeerverboden en andere overlast. De omgeving van het Haagse World Forum was vanwege de top hermetisch afgesloten. De nucleaire top, waar 58 staatshoofden en regeringsleiders op af kwamen, verliep zonder incidenten.

"Top was een succes"

Het stadsbestuur zegt dat Den Haag zich tijdens de top heeft laten zien als internationale stad van vrede en recht. "De top werd een succes, ook dankzij alle inwoners van Den Haag", aldus de gemeente.

Het Gemeentemuseum was tijdens de top ook het decor van een persconferentie van president Obama en premier Rutte. De twee lieten zich daarna fotograferen voor het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. "Vandaag kunt u hetzelfde doen", schrijft de gemeente in de uitnodiging voor de open dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl