NOS SportAangepast

Watson en Spieth leiden bij Masters

Bubba Watson en Jordan Spieth gaan na de derde dag van de US Masters in Augusta aan de leiding. De wat onzeker spelende Watson begon de dag als koploper en verspeelde zijn comfortabele marge van drie slagen.

Watson opende met een bogey, herstelde zich met een eagle op de tweede hole en stond na zeven holes al op +2. En heel soepel was het vervolg niet, al wist hij de schade met goed putten te beperken.

Spieth kwam zowel op de frontnine als op de backnine uit op twee birdies en een bogey. Miguel Angel Jimenez leverde de beste ronde af met 66 slagen (-6). De Spanjaard klom door zeven birdies (tegenover een bogey) van de 32ste naar de vijfde plaats.

Amateur verslaat McIlroy

Rory McIlroy werd enigszins te kijk gezet door een amateur. Omdat een oneven aantal spelers de cut haalde werd de Noord-Ier aan een zogeheten 'marker' gekoppeld en dat was de clubkampioen van Augusta, Jeff Knox.

En hoewel McIlroy het bepaald niet onaardig deed met 71 slagen (-1) en hij drie birdies maakte op de laatste vier holes deed zijn playing partner het beter dan de tweevoudig majorwinnaar. Knox sloot zijn ronde af met een bogey, maar kwam desondank uit op -2.

"Ik was echt onder de indruk van zijn spel, vooral op de greens. Ik hoopte stiekem dat hij hier en daar wat zou laten liggen en dat we gelijk zouden eindigen. Maar dat gunde hij me niet", grapte McIlroy.

Luiten valt tegen

Voor Joost Luiten was de derde dag zeer teleurstellend. Hij verpruste zijn ronde en staat met +9 op de gedeelde laatste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl