NOS VoetbalAangepast

Dure misstap Barcelona in Granada

Na de uitschakeling in de Champions League heeft FC Barcelona voor de tweede keer in een week een flinke opdoffer gekregen. In de uitwedstrijd bij laagvlieger Granada verloor de ploeg van Gerardo Martino met 1-0.

Op 10 april 1972 won Granada voor het laatst van Barcelona. Nu schoot de Algerijnse spits Yacine Brahimi de bal al in de zestiende minuut langs doelman Pinto. In het restant van de wedstrijd slaagde Barcelona er niet in om de Andalusische muur te slechten. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Neymar kreeg in de slotfase nog wel een dot van een kans; hij aaide vlak voor het doel de bal in plaats van uit te halen.

86 procent balbezit levert niets op

Barcelona vestigde wel een nieuw record. Sinds het percentage balbezit wordt bijgehouden in de Primera Divisíon, kwam geen enkele ploeg ooit aan de 86 procent van de Catalanen. Toch kwam Granada zeker vier keer vrij voor doelman Pinto.

Het jarenlang geroemde tika-taka voetbal van de Catalanen lijkt daarmee plotsklaps weinig meer waard. Ineens weten tegenstanders hoe het ragfijne combinatiespel te bestrijden. Die gedachtengang lijkt ook bij de grootmacht post te vatten en verlammend te werken. Net als tegen Atlético maakten Messi c.s. bij vlagen een wat lethargische indruk en het gebrek aan ideeën werd pijnlijk duidelijk.

Door de nederlaag dreigt de landstitel voor Barcelona verder uit zicht te raken. Vanavond komt Real Madrid nog in actie tegen Almeria en springt bij winst over Barcelona naar de tweede plaats. Koploper Atlético Madrid speelt zondag de stadsderby tegen Getafe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl