Cambuur veilig na zege op Vitesse

Vitesse kan de tweede plaats in de eredivisie vergeten. De club uit Gelderland verloor in een heerlijke wedstrijd met 4-3 bij SC Cambuur en zakt zelfs af naar de vijfde plaats als PSV zondag van Feyenoord weet te winnen. Voor de Friezen betekent de zege dat ze zich op kunnen maken voor nog een seizoen in de eredivisie.

Cambuur begon met zes offensief ingestelde spelers en zocht dan ook direct de aanval. De Arnhemmers moesten terug, maar zorgden via Jan-Arie van der Heijden en Christian Atsu (afgekeurde goal wegens buitenspel) wel voor het eerste gevaar.

Leerdam scoort aan beide kanten

Na een knal van Elvis Manu tegen de paal ging de Friese storm wat liggen. De bezoekers zetten aan en uit een hoekschop tikte Kelvin Leerdam de 1-0 binnen. Lang duurde de Arnhemse vreugde echter niet, want acht minuten later ging de thuisploeg vrolijk aan de leiding. Na mistasten van Piet Velthuizen kopte Martijn Barto raak uit een hoekschop en Leerdam kopte de bal even later in eigen doel.

Vervolgens was het woord weer aan Vitesse. De ploeg van coach Peter Bosz was niet van slag, trok ten aanval en na een fijne steekpass van Davy Pröpper prikte Atsu de 2-2 binnen. Guram Kashia liet nog voor rust een grote kans op 3-2 liggen.

Barto maakt winnende

Ook na rust golfde het spel op en neer en regende het kansen. Na balverlies van Manu zette Bertrand Traoré de bezoekers na een knappe actie weer op voorsprong. De Friezen toonden echter veerkracht. Na een foutje van Kashia liet Bartholomew Ogbeche de gelijkmaker aantekenen en na goed terugleggen van Jody Lukoki schoot Barto de 4-3 binnen.

In de laatste twintig minuten had Vitesse het beste van het spel. Cambuur verdedigde zich met hand en tand en kwam goed weg bij gemiste kansen voor Traoré en Valeri Kazaisjvili. Tegenvaller voor de Friezen was nog wel het uitvallen van doelman Leonard Nienhuis, die het veld geblesseerd moest verlaten.