NOS SportAangepast

Luiten verprutst derde ronde

Joost Luiten heeft op de US Masters in Augusta zijn derde ronde verprutst. De Bleiswijker, de eerste Nederlander die op dit prestigieuze toernooi de cut overleefde, staat met +9 op de gedeelde laatste plaats van de 51 overgebleven deelnemers.

De start van Luiten was dramatisch. Na een bogey op de eerste hole, miste hij op de tweede een eagle- en birdieputt, waarna hij op de derde en vierde hole weer een slag moest inleveren.

Luiten kwam even in rustiger vaarwater, maar op de backnine ging het al snel weer mis. Na vier bogeys op rij maakte hij op de vijftiende en achttiende hole nog een birdie, maar veel had hij daar niet aan.

Nul komma nul gevoel

"Tja, dit is niet waar je op hoopt", liet Luiten tegenover golf.nl weten. "Ik denk dat ik goede ballen heb geslagen, maar ik had nul komma nul gevoel op de greens. Als je weinig holet en steeds maar langere putts voor par hebt, dan slaat de twijfel toe. Dan sta je niet lekker boven de bal".

Luiten kende de nodige pech, maar zijn spel was bij vlagen ook slordig. '"Ik heb op een paar holes ook wel een fouten gemaakt. Zoals op veertien. Daar had ik de green nooit mogen missen. Fout coursemanagement. Kostte me meteen een slag. Dat is natuurlijk ook Augusta. Je moet de bal op de juiste vierkante meter slaan. Morgen ga ik proberen fouten te vermijden, want anders ben je hier echt de pineut".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl