NOS WielrennenAangepast

Vanmarcke zint op wraak in Roubaix

"Tien meter voor de meet dacht ik dat ik ging winnen. Hier ook nog. Hier niet meer..."

De beelden van de verloren sprint-à-deux met Fabian Cancellara vorig jaar op de piste in Roubaix doen nog altijd pijn bij Sep Vanmarcke. "Ik heb de finale al veel teruggezien, maar meestal stop ik voor de piste."

De beelden van 2013 gaan nog altijd door merg en been. Na afloop, op het binnenterrein van het wielerstadion van Roubaix, is Vanmarcke ontroostbaar. "Voor deze koersen ben ik renner geworden", zegt hij met trillende lip. "Volgend jaar beter?" Vanmarckes antwoord moet vastberaden klinken, maar komt er uit met een overslaand piepstemmetje: "Zeker."

Vanmarcke terug in Roubaix, met een plan

Een jaar en zes dagen later is Vanmarcke terug in Noord-Frankrijk. Misschien wel beter dan ooit. Na zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen start de kasseienvreter van Belkin als favoriet in Parijs-Roubaix. Maar dan zal hij wel moeten afrekenen met Fabian Cancellara. Als enige kon Vanmarcke vorige week het wiel houden van de Zwitser op de Paterberg, maar werd opnieuw geklopt in de sprint.

In de zomer reed de West-Vlaming tijdens een trainingsrit met zijn broer per toeval langs de piste in Roubaix: "We zijn er gewoon opgedraaid en hebben de sprint met Cancellara nagedaan. Ik heb geprobeerd lessen te trekken". Welke lessen dat zijn geeft de zelfbewuste Belg niet prijs: "Samen met de raadgevingen van Theo Bos heb ik wel wat ideeën. Die houd ik voor mijzelf."

Durft Vanmarcke opnieuw de sprint aan met Cancellara? "Als het niet anders kan, zeker. Maar liever rijd ik de piste op zonder hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl