OZ wint eerste finalewedstrijd

De hockeyers van Oranje Zwart hebben een grote stap gezet op weg naar hun tweede landstitel. De kampioen van 2005 won het eerste finaleduel op 't Kopje met 3-2 van Bloemendaal. Zondag volgt in Eindhoven de return.

Oranje Zwart, dat als tweede geëindigd was in de reguliere competitie, kende een prima start bij de nummer vier van de hoofdklasse. De ploeg van coach Michel van den Heuvel kreeg al snel drie strafcorners en uit de derde was het raak via Mink van der Weerden.

De thuisploeg ging daarna fel op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie van de bezoekers stond als een huis. Oranje Zwart zorgde met snelle uitbraken zelfs voor het meeste gevaar en vlak voor rust verdubbelde Fareed Ahmed de marge na een foutje bij Bloemendaal.

Bloemendaal langszij

In het tweede bedrijf was het spel van het team van coach Russell Garcia lange tijd niet best, maar Glenn Schuurman bracht de spanning terug door uit een strafcorner te scoren. Schuurman verving op dat moment specialist Tom Boon, die even op de bank zat.

Tien minuten later zette Eby Kessing de negentienvoudig landskampioen zelfs op 2-2. De middenvelder, die bezig is aan zijn laatste seizoen als hockeyer, wist na een één-tweetje het doel te vinden.

Oranje Zwart lachte echter als laatste. Drie minuten voor tijd mocht Van der Weerden voor de bezoekers opnieuw aanleggen vanuit een strafcorner en de specialist pushte fraai raak.