Den Bosch verslaat SCHC

De hockeysters van Den Bosch hebben de eerste wedstrijd in de strijd om het landskampioenschap gewonnen. Het bezoekende SCHC werd op een 4-2 nederlaag getrakteerd.

Den Bosch kende een belabberde start en binnen een minuut stond het al 0-1 via Maike Stöckel. De veertienvoudig kampioen was direct wakker.

Lidewij Welten maakte met een knappe solo gelijk, waarna Maartje Paumen uit een strafcorner voor de 2-1 zorgde. Renske Siersema deed namens de Stichtse uit de rebound van een strafcorner weer wat terug.

Pech voor SCHC

In de tweede helft had SCHC het beste van het spel, maar de 3-2 viel aan de andere kant. Maartje Krekelaar tikte van dichtbij binnen.

Vervolgens leken de bezoekers weer op gelijke hoogte te komen. Een strafcorner ging via keepster Lizzy Koeton omhoog, waarna Roos Drost van dichtbij vanuit de lucht binnen tikte. De scheidsrechter had echter al gefloten voor gevaarlijk spel van de keepster en gaf een nieuwe corner.

Die klap kwam SCHC niet meer te boven. In de slotfase strooide Maartje Goderie nog eens extra zout in de Bilthovense wond door met een solo in de cirkel de 4-2 eindstand op het bord te zetten.

SCHC-trainster Janneke Schopman baalde van de late tegentreffer. "We begonnen heel goed. En ik denk dat we een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Bij 3-2 of 3-3 heb je voor morgen een veel betere uitgangspositie. Na de 4-2 baalde ik wel behoorlijk. Het is zo jammer dat die valt."

Zondag wordt de strijd om de landstitel beslist. Dan staat de return op het terrein van SCHC op het programma. Maartje Goderie (Den Bosch) kijkt uit naar de ontmoeting. "We kunnen beter dan we vandaag hebben laten zien. We zijn hartstikke in vorm en gaan het SCHC in eigen huis heel moeilijk maken. Ik heb er heel veel zin in."