NOS NieuwsAangepast

Politiebureau Oost-Oekraïne bezet

In Oekraïne hebben gewapende mannen een politiebureau in de oostelijke stad Slavjansk bezet. Dat meldt de Oekraïense minister Avakov van Binnenlandse Zaken op zijn Facebookpagina.

"Gewapende mannen in camouflagepakken hebben het politiebureau in handen", schrijft Avakov. "De reactie hierop zal heftig zijn, aangezien er geen verschil is tussen demonstranten en terroristen."

Het is niet duidelijk wie de mannen zijn. Ze hebben hun identiteit niet bekendgemaakt. Volgens persbureau Reuters hebben de mannen geen eisen gesteld.

Donetsk

Slavjansk ligt in de regio Donetsk, op zo'n 150 kilometer van de grens met Rusland. In andere steden in de provincie, zoals Donetsk en Loegansk, zijn de laatste tijd verschillende overheidsgebouwen bezet.

Pro-Russische betogers eisen meer bevoegdheden voor de regio. Zij willen net als op de Krim een referendum over afscheiding van Oekraïne.

De Oekraïense regering stelde de activisten een ultimatum. Zij moesten voor gisteren de overheidsgebouwen verlaten. De activisten hebben het ultimatum genegeerd, maar Kiev heeft nog niet ingegrepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl