Auto Knight Rider geveild

Een fan van de tv-serie Knight Rider kan voortaan in de huid kruipen van de held Michael Knight. Zijn legendarische wonderauto K.I.T.T. is namelijk geveild voor 150.000 dollar, omgerekend zo'n 110.000 euro.

De wagen heeft nooit in de jaren 80-serie gereden, maar was eigendom van hoofdrolspeler David Hasselhoff. De Pontiac Trans Am is helemaal verbouwd, waardoor hij er precies uitziet als de auto in Knight Rider. Zo is de bekende reeks rode lampjes voor op de auto te vinden. Ook kan deze K.I.T.T. meer dan 4000 geluidsfragmenten uit de serie afspelen, waardoor het net lijkt alsof de auto kan praten.

Aan de binnenkant lijkt de bolide ook sprekend op K.I.T.T. De wagen heeft hetzelfde kleine stuurtje en de bestuurder kijkt uit op een digitaal dashboard dat speciaal is gebouwd voor de auto.

Reuzen-Hasselhoff

Deze K.I.T.T. maakte deel uit van een grotere veiling met Hasselhoff-memorabilia. Zijn rode jas uit de serie Baywatch ging voor 750 dollar onder de hamer. De golfwagen van de Hollywood-acteur werd voor 8960 dollar geveild.

Het topstuk van de veiling werd uiteindelijk niet verkocht. Dat was een model van de acteur van 4,20 meter lang. Het model is gebruikt voor de film The SpongeBob Squarepants Movie. Het beeld was getaxeerd op 20.000 tot 30.000 dollar, maar uiteindelijk besloot Hasselhoff om het toch zelf te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl