NOS NieuwsAangepast

G7: wellicht meer sancties Rusland

De G7 dreigt met extra sancties tegen Rusland als het land de crisis in Oekraïne verder laat escaleren. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën, Jack Lew, na overleg in Washington.

Afgevaardigden van de G7 hebben in de marge van een IMF-bijeenkomst uitgebreid over de situatie in Oekraïne gesproken. "We zijn het erover eens dat er stappen moeten worden genomen als dat nodig is", zei Lew.

Aangescherpt

De G7 bestaat uit de VS, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Japan. Vorige maand besloten zij vanwege de crisis in Oekraïne niet meer met Rusland samen te vergaderen. De G8 is daarmee voorlopig verleden tijd.

Europa en de VS stelden vorige maand de eerste sancties in tegen Rusland, na het referendum op de Krim over aansluiting van het Oekraïense schiereiland bij Rusland. Sindsdien werden de sancties nog enkele keren aangescherpt. Gisteren nam de VS nog maatregelen tegen enkele separatistische politici op de Krim.

Tegenmaatregelen

Rusland lijkt tot nu toe niet onder de indruk te zijn van de sancties. Moskou noemde de maatregelen eerder al onacceptabel en houdt vast aan zijn beleid in Oekraïne. Ook dreigt Rusland met tegenmaatregelen. President Poetin zei donderdag dat de crisis in Oekraïne ertoe kan leiden dat een deel van Europa zonder gas komt te zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl