NOS NieuwsAangepast

Zzp'ers krijgen miljoenen terug

Zzp'ers krijgen van verzekeraars tientallen miljoenen euro's terug aan te veel betaalde premies, meldt RTL Nieuws. Verzekeraars boden in een eerste instantie een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering aan, maar verhoogden de premies vervolgens drastisch. De verzekeraars erkennen nu dat dat niet mocht.

RTL heeft stukken in handen waaruit blijkt dat de verzekeraars het te veel betaalde bedrag willen terugbetalen. Ongeveer 400.000 zelfstandigen zonder personeel hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Onbetaalbaar

In sommige gevallen stegen de premies met tientallen procenten per jaar. De zzp'ers klaagden al lang over de hoge premies, waardoor het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid vrijwel onbetaalbaar werd.

Nationale Nederlanden erkent dat de premieverhogingen niet door de beugel konden, staat in een brief waarover RTL Z beschikt. Als eerste verzekeraar betaalt Nationale Nederlanden het te veel betaalde bedrag terug. In individuele gevallen is in anderhalf jaar tijd 4500 euro te veel betaald.

Ook verzekeraar Allianz heeft toegezegd terug te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl