NOS SportAangepast

Alberda gunt zwemtop tweede kans

De Nederlandse zwemmers die zich op de Swim Cup in Eindhoven niet weten te plaatsen voor de EK langebaan in Berlijn, krijgen een herkansing.

De Swim Cup, die nog tot en met zondag duurt, stond eigenlijk te boek als het laatste kwalificatiemoment. Maar Joop Alberda, sinds 1 december in dienst bij de KNZB als technisch directeur, komt terug op die regel: "Er komt in elk geval een trial voor een aantal mensen dat het bij de Swim Cup net niet gehaald heeft."

Vroeg en laat pieken

Alberda vindt dat de zwemmers vlak voor de EK langebaan in augustus een extra kans moeten krijgen om zich te plaatsen voor het toernooi. Alberda: "Sommige zwemmers willen zich al vroeg in het seizoen kwalificeren, om zo een rustiger aanloop te hebben naar het evenement. Anderen hebben juist een langere aanlooptijd nodig, maar kunnen wel op het juiste moment pieken."

Alberda noemt als voorbeeld Joeri Verlinden, die in Eindhoven zijn rentree maakt na maanden blessureleed. "Als Verlinden het op de Swim Cup niet redt, zou het voor hem heel oneerlijk zijn als hij van ons geen tweede kans krijgt", besluit de technisch directeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl