NOS NieuwsAangepast

Panda's later door vliegtuigongeluk

De komst van twee panda's naar Maleisië is uitgesteld vanwege de zoektocht naar de vermiste Boeing van Malaysia Airlines. "Dat gebeurt uit respect voor de nabestaanden nu de zoektocht een cruciale fase ingaat", zegt de Maleisische minister van Milieu Palanivel.

Ruim een maand geleden verdween vlucht MH370 van de radar. Van de 239 mensen aan boord kwamen er 153 uit China. Het land had kritiek op Maleisië, omdat er na het ongeluk weinig informatie naar buiten kwam.

Inmiddels is vrij duidelijk waar de zwarte doos ligt.

Miljoenencomplex

China wil de panda's Feng Yi en Fu Wa voor tien jaar aan Maleisië geven om te vieren dat de landen al veertig jaar diplomatieke banden met elkaar hebben. Ze zouden woensdag aankomen. Een nieuwe aankomstdatum is nog niet bekend, maar minister Palanivel verwacht ze voor 31 mei.

"Tijdens deze moeilijke tijd, lijkt het ons ongepast om de panda's komende woensdag in Maleisië te verwelkomen", zegt hij.

Panda-diplomatie

China stuurt vaker panda's naar andere landen. Deze panda-diplomatie wordt gebruikt om vriendschappen te benadrukken. België kreeg in februari twee panda's.

Maleisië is helemaal klaar voor Feng Yi en Fu Wa. Het land stak omgerekend ruim 5,5 miljoen euro in de bouw van een pandaverblijf. De dieren krijgen een complex met airconditioning en twee bamboevelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl