NOS VoetbalAangepast

Met 33 titels treedt Ajax toe tot elite

Ajax kan zondag bij ADO Den Haag de elfde club in de geschiedenis van het mondiale voetbal worden met 33 of meer landstitels op de erelijst. Anderlecht, Real Madrid, Benfica, Sparta Praag, Al Faisaly (Jordanië) en Muharraq (Bahrein) kunnen dit seizoen nog volgen.

De club met de meeste landstitels is Glasgow Rangers, dat 54 keer kampioen van Schotland werd. De toptien bestaat verder uit Linfield (51 keer in Noord-Ierland), Peñarol (49 keer in Uruguay ), Celtic (45 keer in Schotland), Nacional (44 keer in Uruguay), Olympiakos (41 keer in Griekenland), South China (41 keer in Hong Kong), Olimpia Asuncion (39 keer in Paraguay), Al-Ahly (36 keer in Egypte) en Rapid Wien (32 keer in Oostenrijk/1 keer in Duitsland).

Vroeg kampioenschap

Een kampioenschap vieren op 13 april is voor Nederlandse begrippen erg snel. Slechts drie keer eerder was er zo vroeg in het jaar al een kampioen bekend: PSV op 8 april 1978 en 9 april 2006 en Ajax in 1998 op 11 april.

Het kan de zesde titelwedstrijd worden in de Amsterdam Arena, evenveel als er in De Meer werden gespeeld. In het Olympisch Stadion werd Ajax vijf keer kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl