NOS VoetbalAangepast

Real-Bayern en Atlético-Chelsea

Arjen Robben is met Bayern München bij de loting voor de halve eindstrijd van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid. Het andere duel gaat tussen Atlético Madrid en Chelsea.

De wedstrijden worden gespeeld op 22 april (Atlético-Chelsea) en 23 april (Real-Bayern). De returns zijn een week later op 29 april (Bayern-Real) en 30 april (Chelsea-Atlético). De winnaar van het duel tussen Real en Bayern is aangeduid als 'thuisspelende' ploeg voor de finale op 24 mei in Lissabon.

Onderlinge resultaten

Titelhouder Bayern ontmoette negenvoudig kampioen Real vijf keer eerder in de halve finales van de Champions League of de Europa Cup I. Vier keer baanden de Duitsers zich ten koste van de Koninklijke een weg naar de finale. De laatste keer was in 2012, toen ging Bayern via strafschoppen verder.

Chelsea, de winnaar van 2012, kwam Atlético Madrid in de Champions League alleen tegen in de groepsfase van het seizoen 2009/2010. Thuis wonnen de Londenaren met 4-0 en in Madrid werd het 2-2. In 2012 speelden de twee clubs ook de Europese Super Cup tegen elkaar. Atlético won met 4-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl