NOS VoetbalAangepast

Oranje via Algarve naar Rio

Het Nederlands elftal belegt in aanloop naar het WK in Brazilië een trainingskamp in Portugal. Bondscoach Louis van Gaal wil in de Algarve van 20 tot en met 27 mei aan de samenstelling van zijn team sleutelen.

Arjen Robben moet de trip naar het Portugese Lagos mogelijk missen. De aanvaller kan met Bayern München nog de finale van de Champions League bereiken. De eindstrijd wordt op 24 mei in Lissabon afgewerkt. Er bestaat dus ook een mogelijkheid dat Robben in Portugal blijft.

Grote groep

Oranje start op 7 mei in Hoenderloo met een grote groep spelers uit de Nederlandse competitie de voorbereiding op het WK. "Om zo goed mogelijk te kunnen trainen roept hij wellicht ook spelers van Jong Oranje op. Die verblijven dan in Doorwerth voor de duels met Schotland en Luxemburg", vertelde teammanager Hans Jorritsma vrijdag tijdens de programmapresentatie.

Van Gaal maakt op 2 mei bekend welke spelers hij selecteert voor de trainingsstage in Hoenderloo. "De bondscoach heeft gekozen voor korte intensieve trainingen", zei Jorritsma.

Internationals uit buitenland

"Na drie dagen kunnen de spelers een dagje naar huis. Tijdens de tweede periode van drie dagen komen er internationals bij die in het buitenland spelen. Dan zijn de Engelse en Duitse competitie afgelopen."

Oranje speelt voor de reis naar Brazilië drie oefenduels: tegen Ecuador (17 mei), Ghana (31 mei) en Wales (4 juni).

Vliegreis naar Brazilië

Op donderdag 5 juni - acht dagen voor de eerste wedstrijd op het WK - vliegt de selectie van Van Gaal naar Rio de Janeiro. Oranje traint in Brazilië op het complex van Flamengo.

De finalist van 2010 vliegt op vrijdag 11 juni naar Salvador, waar twee dagen later de eerste wedstrijd tegen Spanje op het programma staat.

Volledige trainingsprogramma Oranje

2 mei: bekendmaking selectie trainingsstage

7 - 17 mei: Hoenderloo (14 trainingen)

17 mei: Nederland-Ecuador (Amsterdam)

20 - 27 mei: trainingskamp Lagos, Portugal (12 trainingen)

28 - 31 mei: trainingskamp Rotterdam

31 mei: Nederland-Ghana (Rotterdam)

1 - 4 juni: trainingskamp Santpoort (4 trainingen bij AZ)

2 juni: deadline definitieve WK-selectie

4 juni: Nederland-Wales (Amsterdam)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl