NOS SportAangepast

Luiten: dit had beter gekund

Joost Luiten is niet helemaal tevreden over zijn debuut op de Masters in Augusta. De Nederlander staat na de eerste dag in de middenmoot, maar had naar eigen zeggen beter kunnen presteren op de eerste major van het jaar.

"Zestien holes heb ik alles bij elkaar weten te houden. Op zeventien maak ik een foutje en dat wordt keihard afgestraft", baalde Luiten. "Dan ga je met double bogey de baan af."

Fout op de zeventiende

De Bleiswijker maakte aanvankelijk een degelijke indruk en leek op weg naar een plek in de topdertig. Maar op de voorlaatste hole verprutste Luiten zijn tweede slag. Luiten nam risico door een ijzer-6 te kiezen in plaats van een minder zware ijzer-7. De approach vloog ver over de green en ook met zijn derde slag miste Luiten de green. De inschattingsfout kostte Luiten drie slagen.

"Als je mist op deze baan, moet je op de 'juiste plekken' missen. Ik miste op een plek waar een groot rood kruis staat", zei Luiten, die erkende dat een gebrek aan ervaring hem parten speelde. "Ik heb niet door zenuwen slecht gespeeld. Als ik hier vaker had gespeeld, dan had ik op zeventien misschien een andere keuze gemaakt. Het is mijn eerste keer."

"Score onder par is mogelijk"

"De double bogey maakt het iets lastiger, maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. Morgen ga ik weer met vertrouwen de baan in en dan zien we wel," aldus Luiten. "Een score onder par is mogelijk."

Vrijdag vervolgt Luiten zijn toernooi en hoopt hij als eerste Nederlander de cut te halen. Reinier Saxton (2009), Rolf Muntz (1991) en Gerard de Wit (1962, 1963 en 1964) strandden in Augusta allemaal voor het weekeinde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl