Valencia stunt tegen FC Basel

In de Europa League heeft Valencia gestunt door FC Basel, dat zich na de 3-0 thuiszege al in de halve finales waande, in Spanje na verlenging met 5-0 te kloppen.

Basel hield lang stand, maar kort voor rust sloeg Valencia toe. Paco Alcácer nam uit een pass van João Pereira de bal knap aan met de borst en schoot beheerst raak. Eduardo Vargas kopte prachtig raak uit een corner van Federico Cartabia. Alcácer maakte na rust de 3-0 met een snoeihard schot.

Voordien hadden paal en lat succes voor Vargas en Alcácer voorkomen, terwijl de thuisclub daarna een penalty onthouden werd en Vargas de paal trof. Basel hield in de verlenging,ondanks rood voor Marcelo Diaz en Gaston Sauro, lang stand totdat Alcácer de 4-0 binnentikte en Juan Bernat de 5-0 in het dak van het doel schoot.

In het vijfjarige bestaan van de Europa League kwam het niet eerder voor dat een club een in de eerste wedstrijd opgelopen achterstand van drie treffers nog goed wist te maken in de return.