Kromo: harder trainen, minder eten

Ranomi Kromowidjojo moest bij de Swim Cup in Eindhoven een dubbele nederlaag incasseren op de 50 meter vrij. De Zweedse Sarah Sjöström was twee keer te snel voor de regerend olympisch en wereldkampioen. Het devies is nu: harder trainen en minder eten.

Kromowidjojo maakt zich geen zorgen over de nederlaag: "Het doet geen pijn. Ik weet dat Sjöström in dit soort wedstrijden het hele seizoen door heel hard zwemt. Maar er telt deze zomer maar één wedstrijd en dat is de EK in Berlijn."

"Dit is een mooi middel om de komende maanden nog harder en nog beter te gaan trainen. Om op het moment dat het echt moet gebeuren, een stapje harder te gaan", aldus de nuchtere Groningse.

Kromowidjojo is ervan overtuigd dat ze nog sneller kan: "De echte snelheid moet nog komen. De echte power mist nog een beetje. Een paar kilootjes afvallen zal ook wel helpen. Dan lig ik iets hoger op het water." De komende tijd is het volgens Kromo een kwestie van "gas erop en even iets minder eten".

Wake-upcall

Ook trainer Christiaan Sloof ziet graag dat het vetpercentage van zijn pupil iets omlaag gaat: "Misschien is dit wel een wake-upcall. We hebben een goed plan gemaakt om dat weer wat terug te brengen. Ze gaat eraan werken en ik ben echt niet bang dat dat fout gaat."

Als voorbereiding op de EK gaat Kromowidjojo in mei op trainingskamp naar Turkije. Daarnaast zwemt ze nog een wedstrijd in Rome. "Meer races heb ik niet nodig. Mijn trainingsmaten dagen mij genoeg uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl