Juve en Sevilla naar halve finales

Juventus heeft zich als verwacht voor de halve finales van de Europa League geplaatst. Na een 1-0 zege in Frankrijk werd Olympique Lyon ook in Turijn (waar op 14 mei de finale wordt gespeeld) geklopt: 2-1.

De thuisploeg leek de zaak al na vier minuten te beslissen toen Andrea Pirlo een vrije trap over de muur in het doel krulde. Lyon toonde veerkracht en kwam snel op 1-1 door een geplaatste kopbal van Jimmy Briand. Gianluigi Buffon keerde een knal van Maxime Gonalons.

Juve begon goed aan de tweede helft en kwam, na een redding van Buffon bij een vrije trap van Arnold Mvuemba, wat gelukkig op 2-1: doelman Anthony Lopes was kansloos toen een schot van Claudio Marchisio via het lichaam van Samuel Umtiti van richting werd veranderd.

Sevilla vernedert Porto

Sevilla bereikte ten koste van FC Porto de halve finales. Het 1-0 verlies in Portugal werd in eigen huis met 4-1 royaal uitgewist.

De Spanjaarden hadden na vijf minuten de schade van de heenwedstrijd al hersteld. Carlos Bacca werd gehaakt door Danilo en Ivan Rakitic was van 11 meter trefzeker. Porto nam daarna het initiatief, maar Vitolo strafte, heel handig, balverlies in de opbouw af. Porto was de weg kwijt en kreeg via Bacca nog voor rust een derde treffer om de oren.

Na rood voor Coke in de 54ste minuut drong Porto wel aan, maar Sevilla gaf geen krimp, kreeg overal een voet tussen en counterde via Kévin Gameiro naar 4-0. Ricardo Quaresma's 'beauty' in de extra tijd was voor de statistieken.