NOS SportAangepast

IJshockeysters lopen promotie mis

De Nederlandse ijshockeysters zijn er op het WK (divisie 1B) in het Letse Ventspils niet in geslaagd promotie af te dwingen naar divisie 1A, het tweede niveau van het internationale ijshockey. Nederland verloor van Hongarije en zag concurrent Letland later op de dag met 3-1 van Noord-Korea winnen.

De Nederlandse vrouwen kwamen niet voor de eerste keer tijdens het toernooi op achterstand. De ploeg maakte die achterstand wel goed door een doelpunt van Savine Wielenga, maar moest in de slotfase een nieuwe tegentreffer incasseren.

Wielenga reageert vanuit Ventspils teleurgesteld op de uitschakeling. "Na onze wedstrijd wisten we al dat we promotie konden vergeten. De Letsen zijn normaal gesproken sterker dan Noord-Korea en dat bleek nu ook."

Volgens Wielenga heeft de druk het Nederlands team parten gespeeld. "We gingen dit toernooi toch in als de favoriet, omdat we vorig jaar als tweede eindigden. We speelden de hele week te weinig ons eigen spelletje, waren te terughoudend. En dan word je afgestraft door een ploeg als Hongarije, dat niets te verliezen heeft."

Nederland moet een jaar wachten op een nieuwe kans om te promoveren naar een hogere divisie. Dan is het volgende WK ijshockey in divisie1B.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl